Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Miks ja kuidas hooldada murdmaasuuski?

Miks hooldada murdmaasuuski?

Suuskade määrimise peamine eesmärk on tõsta nende libisemiskiirust ning klassikasuuskade puhul saavutada ka parem pidamine. Suusapõhja määrimine kaitseb kulumise eest ja korrapärane hooldus hoiab põhjad tervematena.

Korralikult hooldatud ja määritud suusaga on ka sõidumõnu kordades suurem kui hooldamata suusaga, seda nii uisu- kui klassikastiili puhul.

Kuidas valida suusamääret?

Suusamäärde valik sõltub eelkõige temperatuurist. Uisusuusa puhul on lihtsam, sest need määritakse vaid libisemismäärdega. Klassikalise tehnika puhul peab suusk ühtviisi hästi pidama ja ka libisema ning lisaks temperatuurile oleks määret valides hea arvesse võtta ka seda, kas suusajälg on pehme või tugev. Suusamäärde tootekirjelduses on tavaliselt olemas temperaaturivahemik, millele määre mõeldud on.

Vaata erinevaid Skiwaxis müügis olevaid suusamäärdeid siin.

Millal määrida oma suuski?

Ideaalis võiks suuski määrida enne igat treeningut, vastavalt ilmale, sest meie ilm on väga muutlik ning kahte sarnast olustikku esineb väga harva. Viimane aeg suuski hooldada on siis, kui suusapõhjad muutuvad halliks – hall värv suusapõhja all näitab, et suusapõhi on muutunud liiga karedaks ja vajab töötlemist.

Millega määrida oma suuski?

Väga suureks abimeheks on viimasel paaril aastal tõusnud kiirmäärded. Kiirmääre tähendab harrastaja jaoks oluliselt kiiremat ja lihtsamat määrimisprotsessi. Tutvu kiirmääretega meie e-poes.

Parima hoolduse teeb spetsialist.

Suuski võib määrida nii kodus kui vastavat teenust pakkuvate spordipoodide juures. Parima hoolduse tagavad Skiwax Europe spetsialistid. Tutvu meie hoolduse hinnakirjaga siin.

Hooldame Sinu suusad kvaliteetselt ja parimate vahenditega. Ootame sind aadressil Purje 8, Tallinn.

Millal hooldada oma suuski?

Suusataja peaks vaatama oma suusapõhjad üle peale igat sõitu.

Tähtis on, et suusapõhjade all ei oleks suuri kriimustusi, sest mida siledam ja kriimuvabam suusk on, seda paremini ta libiseb. Kui suusk vajab hooldamist, siis too ta Skiwaxi!

 

Head libisemist.

 

Kui sul tekkis küsimusi, siis võta meiega ühendust +372 600 3137 või tule kohale Purje 8, Tallinn.

Skiwax Europe