Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

47. Tartu Maratoni kokkuvõte

47. Tartu Maratoni kokkuvõte

Selle hooaja Estoloppeti neljas osavõistlus ehk 47. Tartu Maraton on tehtud ja on aeg jagada kokkuvõtet Skiwax Europe hooldustiimilt!


Eelmisel õhtul sadanud värske lumi, miinusest plussi liikuv õhutemperatuur ning vahelduvad rajaolud seadsid määrdemeestele tõsise väljakutse. Veel öötundidel tehtud pidamistestid näitasid, et toimivad mõlemad: puhas kliister ja tahke määrdega kaetud kliister. Õige suusavaliku ja piisavalt hea tehnikaga sportlased said ka korralikult karestatud suusaga ilusti sõidetud.

Meie meeskond võttis vastu otsuse, et pidamiseks jääb puhas kliister. Krundiks Swixi KX20. Eespool startisid sportlased Swixi KN44 kliistriga ja tagant poolt tulijatele segasime Starti Wide kliistrit ja Rode Rossa kliistrit. Kliistrile peale kandsime Anti Ice spray ja fluoripulbrit, et vältida kliistri jäätumist.

Libisemiseks jäi varem välja pakutud kombo: Mapluse Fluor Cleaner, Swixi Marathon parafiin ja Maplus FP4 Hot Special pulber.

 

Klientide tagasiside põhjal oli meie libisemisvariant üle platsi!

Kuna paljude klientide suusad on väge pehme konstruktsiooniga ning varasemast puudub kliistriga sõitmiskogemus, siis tuli ette värske lume "pakkimist". Stardis või toitlustuspunktis pikalt kohapeal seisnud suusatajal tõmbas korraliku paki alla, mille eemaldamiseks pidi ka suusad alt võtma ja kleepunud lund käsitsi ära hõõruma.

Korrektselt märgitud pidamisaladega ja kliistriks sobiva paindega suusad toimisid suurepäraselt. Tuli ette mõningaid kliistri pakkimisi lahtisel lumel, kuid see probleemiks ei saanud. Kuna libisemist on paljud kliendid pidanud suurepäraseks, siis aeg-ajalt pakkinud lumi emotsiooni ei rikkunud ja võime tagasisidega rahul olla.

 

Meie hooldatud suuskadega saavutati 2 TOP10 kohta ning 4 TOP10-20 kohta.

Kokkuvõtteks peame selle aasta maratoni meie tiimi jaoks seni kõige raskemaks. Kahe öö peale kogunes ca 5-6 unetundi ja lõpliku variandi väljaselgitamine jäi viimasele hetkele.

Saadame õnnitlusi meie koostööpartneritele: võidumees Mart Kevin Põlluste ning kogu Team Nordic Worldwidejobs!

Spine Carrera saabas naiste ja meeste poodiumil, super! Kokku oli põhisõitude stardis 3477 osalejat, kellest 2510 läks 63 km distantsile ja 967 suusatajat 31 km distantsile. 

Müts maha kõigi teiste hooldetiimide ees, kes ööl vastu maratoni kuni viimase hetkeni kõvasti vaeva nägid!

 

Meie järgmine peatus on 23. Tallinna Suusamaraton.

Reedel viime läbi traditiooniks saanud määrdetestid otse võistlusrajal, mille tulemusi jagame ka oma blogis.

Suuski kogume neljapäeva õhtuni meie esinduspoes Tallinnas aadressil Purje 8. Suusad saate kätte stardipaigas võistluspäeva hommikul!

Hooaja viimane Estoloppeti maraton, 45. Haanja Maraton, toimub 06.03. Ka Haanja Maratoni jaoks kogume suuski kuni 04.03 õhtuni. Määrdetestid ja määrimise teostame Haanjas ja suusad saate kätte samuti stardipaigas!

Küsimuste korral helista (+372) 5559 3842 või tule kohale meie esinduspoodi Purje 8, Tallinn.