Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

3 olulist soovitust kevadiseks jalgrattahoolduseks

3 olulist soovitust kevadiseks jalgrattahoolduseks

Kevad on käes – on aeg hoolda oma jalgratast!

Rattahooaeg on alanud ning ringi liigub aina rohkem pedaalitallajaid. Enne, kui saad minna nautima kevadisi rattarõõme, tasub aga teha üks korrapärane hooldus oma kaherattalisele sõbrale.

Kui sinu ratas on terve talve koridoris või keldris oma aega oodanud, siis too see meie juurde hooldusesse. Hoolduse hinnakirja leiad siit.

 

Millised hooldusprotseduurid tuleks enne uue hooaja algust läbi viia? Vastus sõltub sellest, mis seisus jalgratas talveunne sai jäetud.

Toome välja olulisemad punktid rattahoolduseks, et sinu kaherattaline sõber kestaks kaua ja sõidaks terve kevadsuve sinuga turvaliselt!

 

Koduseks rattahooldamiseks on vaja järgnevaid vahendeid:

 

1. samm – puhasta jalgratas hoolikalt

Nutikas soovitus: ketti on väga mugav puhastada näiteks vana hambaharja või pintsliga. 

Seismisega klammerdub mustus eriti kõvasti ratta külge. Vana õli, tavott ja mustus tuleb hoolikalt eemaldada ratta liikuvosade küljest. Parima tulemuse saavutamiseks soovitame kasutada spetsiaalseid puhastusvahendeid. Hästi sobib puhastamiseks näiteks Holmenkoli spetsiaalne Bike Wash. Mustuse eemaldamiseks võite kasutada tavalist lappi.

Kui suurem mustus on eemaldatud, liigume edasi kõige olulisemema osa juurde – puhastada tuleb hammasrattad ning käiguvahetajad. Selle jaoks soovitame kasutada Holmenkoli spetsiaalselt Multi Cleanerit.

Soovitame vältida survepesu, sest vesi võib minna jalgratta tihendite ja liigendite vahele.



2. samm – õlitamine

Nutikas soovitus: jälgi, et õli läheks ilusti kõikide lülide vahele.

Keti õlitamiseks kasuta vaid spetsiaalselt selleks ettenähtud jalgratta ketiõli. Pärast jalgratta pesemist tuleb õlitada kõik jalgratta osad, kus puhastamise järel sai õli maha hõõrutud: kett, hammasrattad ja käiguvahetajad. Õlitamisel tuleb tilgutada õli kogu keti ulatuses.

 

3. samm – vaata üle rehvid!

Nutikas soovitus: soovitusliku rattarõhuvahemiku leiad rehvi välisküljelt.

Jalgrataste rehviloogika on sarnane nagu autol – vali endale sobivad rehvid vastavalt maastikule ja kasutusharjumustele. Kummide pumpamine on rattahoolduse ABC. Tee seda regulaarselt, sest vajalik rõhk püsib ratta rehvis vaid mõned nädalad. Metsas sõitmiseks sobib madalam rõhk (3,5 baari) kui maanteel (7-9 baari).

Hea on omada manomeetriga jalgrattapumpa. Nii saad hea ülevaate rõhust kummides. 

Oluline on, et sinu rattal oleks vajalikud helkurid ja tuled, siis oled liikluses hästi nähtav. Tuled peaksid olema nii ees kui taga.

 

Viimane, kuid mitte vähem tähtsam soovitus on see, et vaata ratas enne esimest pikemat sõitu veelkord põhjalikult üle ning veendu, et midagi ei logise ja ükski ratta osa sind sõidu ajal ära ei määriks.

 

Jalgrattahooldus Skiwax Europes


Kui soovid, et Skiwax Europe spetsialistid sinu kaherattalise sõbra eest hoolt kannaksid, siis tutvu meie hoolduse hinnakirjaga siin.

Teostame nii liht- kui täishooldust.

Asume aadressil Purje 8, Tallinn. Oleme avatud E-R 10.00 kuni 19.00.

 

Võta meiega ühendust!
[email protected]
+372 55 59 38 42

Related Posts
  1. Universaalne maastikuratas – Stinger Element PRO Universaalne maastikuratas – Stinger Element PRO
  2. Vinge disainiga laste jalgratas – Novatrack Valiant 14'' Vinge disainiga laste jalgratas – Novatrack Valiant 14''
  3. Stiilne ja taskukohane linnaratas naistele - Foxx Vintage Stiilne ja taskukohane linnaratas naistele - Foxx Vintage
  4. Kindel valik 8-13 aastasele lapsele: Novatrack Extreme & Novara Kindel valik 8-13 aastasele lapsele: Novatrack Extreme & Novara
Seotud tooted