Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Toetame Eesti suusasportlasi VOL.2 – Karl Sebastian

Tutvustame järgmist sportlast, kellega algaval hooajal koostööd teeme – Karl Sebastian Dremljuga.

Noor lootustandev murdmaasuusataja, kes on korralikult jala koondise ukse vahele lükanud. Järgmised hooajad sportlase karjääris on väga tähtsad. Skiwax toetab Karl Sebastiani tipp-tasemel spordivarustusega ja alates sellest hooajast sõidab Dremljuga Spine suusasaabastega.


1. Nimi, spordiala, vanus / tutvusta ennast paari sõnaga.

Karl Sebastian Dremljuga, murdmaasuusatamine, 19. Olen Võrumaalt pärit 19-aastane murdmaasuusataja, kes on alati positiivne ja ei karda uusi väljakutseid.

2. Mida pead enda suurimaks tugevuseks? Aga nõrkuseks?

Enda suurimaks tugevuseks pean tahet mitte alla anda ja tahet näidata, et olen enamaks suuteline. Näiteks iga kord, kui keegi ütleb, et suusatamine on surnud, motiveerib see mind veel rohkem treenima ja häid tulemusi tegema. Minu nõrkuseks on aga ilmselt vastupidavus, mis kajastub pea kõikides distantsivõistlustes. Siiski tunnen, et olen viimase aastaga ka selles osas kui mitte suure, siis vähemalt väiksemagi arengu teinud.

3. Kes on eeskujuks praeguses spordimaailmas / suurim eestlasest eestkuju?

Minu praeguse spordimaailma suurimaks eeskujuks on Alexander Bolshunov. Mulle meeldib tema juures see, et ta keskendub nähtavalt vaid spordile ning miski peale võidu teda suusarajal ei rahulda. Eesti spordis meeldib mulle väga jälgida Ott Tänaku tegemisi. Teda võib iseloomustada samuti väga hea sihikindlusega ning suurepärase võimega keskenduda.

 

4. Mis on see ülim eesmärk?

Minu ülimaks eesmärgiks on võita olümpiamängudelt medal. Tean, et see nõuab väga palju tööd ja korralikult treenimist, kuid olen selleks igatahes valmis.

5. Millise oma saavutuse üle suurimat uhkust tunned? 

Hetkel olen kõige uhkem enda kuuenda koha üle Euroopa Noorte Olümpiafestivali (EYOF 2019) klassikatehnika sprindis. Võitlesin tol hooajal erinevate kopsuhädadega, kuid sellest hoolimata suutsin korralikult keskenduda ja realiseerida tulemuse, milleks treeninud olin. Usutavasti oli just see resultaat tõestus nii mulle kui ka paljudele teistele, et olen võimeline suusatamises väga häid tulemusi tegema.

 

6. Suurim väljakutse praeguses hetkes suusaspordis?

Kindlasti on hetke suusaspordi suurimaks väljakutseks teadmatus, millisteks võistlusteks valmistuda. Ükski võistlus ei toimu hetkel 100% kindlusega, seega tuleb treenida ja elada põhimõtteliselt ühe nädala kaupa. Mitu kuud võistlusi ja treeninguid ette planeerida on üpriski mõttetu, sest koroonapandeemia tõttu võivad teatud võistlused ära jääda. Näiteks on hetkel teadmata ka kindel Juuniorite MM-i toimumiskoht ja -aeg. Nimelt on selle näol tegu minu 2020/21 hooaja tähtsaima võistlusega.

7. Otsustasid uuel hooajal Spine suusasaapa kasuks. Kommenteeri oma sõnadega, mis on hea-halb, mis mudeliga sõidad ja miks?

Mul on Spine suusasaabastega küll väga lühike kogemusaeg, kuid võin julgelt väita, et kvaliteedi poolest ei jääda kuulsamatele brändidele mitte kuidagi alla. Hetkel olen juba paar nädalat saanud nii rullitada kui ka suusatada Spine Ultimate vabatehnika saapaga. Tegu on väga mugava ja stabiilse saapaga, mis on samal ajal ka väga kerge. Siiamaani pole ma leidnud ühtegi negatiivset külge. Kindlasti soovitan julgelt Spine suusasaapaid kõikidele profi- ja vabaajasportlastele.

 

8. Millise maailma paiga valiksid oma teiseks elupaigaks? Miks?

Usun, et valiksin Lapimaa. Sealne kultuur ja elutingimused on päris sarnased Eesti omadega, seega tunnen ennast seal peaaegu nagu kodus. Lisaks sellele saab seal ka palju kauem suusatada ning ei pea kartma, et lumi talvel maha ei tule.

9. Vabaaja lemmiktegevus?

Minu vabaaja kõige lemmikumaks ajaviiteks on projektiautoga tegelemine. Kahjuks olen ma aga pidevalt laagris ning saan seda väga vähe teha. Lisaks meeldib mulle ilusa ilmaga ka discgolfi mängida

10. Üks soovitus kõigile lugejatele.

Minu soovitus kõikidele oleks see, et ärge kartke unistada suurelt ja ärge pöörake liiga palju tähelepanu negatiivsele, vaid mõelge, mis on hästi.

Seotud tooted