Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Kuidas valida endale sobiv määrderaud? Vaata, millega peaksid arvestama!

Kuidas valida endale sobiv määrderaud? Vaata, millega peaksid arvestama!

Oma suuskade või lumelaua regulaarne hooldamine ja määrimine tagab parima libisemise ja muidugi ka varustuse vastupidavuse.

Selleks, et määrdeid efektiivselt ja turvaliselt peale kanda on vaja korraliku määrderauda.

Millist valida?

Turul saadaolevate raudade valik on lai ning endale sobiva leidmine võib olla keeruline.

Jagame teiega põhitõdesid, mis aitavad teil endale sobiva määrderaua valida.

 

Mis vahe on analoog- ja digitaalsetel määrderaudadel?

 

Raua valimisel tasub mõelda neljale tegurile: sinu oskuste tase, kasutamise sagedus. eelarve ja eelistatud bränd.

Hea lähtepunkt määrderaudade loogika mõistmiseks on kahe peamise tüübi äratundmine: analoog- ja digitaalsed.

Analoograuad kasutavad temperatuuri reguleerimiseks termostaati, samas kui digitaalsed rauad kasutavad täpsema temperatuuri hoidmiseks mikroprotsessorit.

 

Algaja vs Professionaal

 

Meie soovitus algajatele: Kui suuskade või lumelaua määrimine on sinu jaoks uus ülesanne, on analoograud koos manuaalse reguleerimisega täiesti sobivaks alguspunktiks.

Need rauad on taskukohasema hinnaga ja sobivad väga hästi koduseks kasutamiseks.

Algajana peaksid siiski otsima võimalikult paksu ja pigem laiema alusplaadiga rauda, et tagada ühtlane soojuse jaotumine suuskade või lumelaua määrimisel.

 

Meie soovitus edasijõudnutele: määrdemehed ja professionaalid peaksid valima endale sobiliku digitaalsete määrderaudade seast. Need pakuvad ühtlast temperatuuri, mis on oluline erinevat tüüpi määrete pealekandmiseks ja suusapõhja kahjustamise vältimiseks.

Digitaalse määrderaua temperatuuritäpsusest ja omadustest on eelkõige kasu edasijõudnud määrdemehele, kelle jaoks on iga väiksemgi detail oluline.

Kogu Skiwax Europe'i määrderaudade valikuga saad tutvuda siin.

 

Hea viis, kuidas välja selgitada endale sobiv määrderaud ehk milliseid määrdeid kasutate tavaliselt oma suuskadel või lumelaual?


Määrded, mida kasutate suuskade või lumelaua määrimisel on suurepäraseks kompassiks õige määrderaua valimisel.

Algajatele sobilikud määrderauad suudavad saavutada ja hoida stabiilselt 130°C töötemperatuuri, mis on sobilik just soojade kuni keskmiste temperatuuridele mõeldud suusamääretele.

Kui kasutad tavapäraselt soojadele kuni keskmistele temperatuuridele mõeldud suusamäärdeid (kollased, punased, violetsed) või teisi universaalseid määrdeid, siis algajale sobilik määrderaud teeb ilusti oma töö ära.

 

Soodsamad määrderauad on lihtsama tehnoloogiaga analoogmäärderauad, mis on suurema temperatuurikõikumisega. Sobivad väga hästi harrastajale või alustavale määrdemehele.

 

TOKO T8 Määrderaud SWIX T77220 Määrderaud Holmenkol Smart Waxer Rex 747 Waxing Iron
€60.00

€71.00

€60.00
€71.00

 

Professionaalide määrderauad tulevad mängu, kui peate kasutama külmemale temperatuurile mõeldud suusamäärdeid

 

Täpsus on eriti oluline külma temperatuuri määrete (sinised, rohelised) kasutamisel, mis nõuavad stabiilsemat ja spetsiifilist temperatuurivahemikku efektiivseks pealekandmiseks.

Kallimad määrderauad suudavad soojeneda kuni 180°C-ni ja on varustatud digitaalse termostaadiga, et tagada 100% täpsus määrde pealekandmisel.

Digitaalne tehnoloogia on oluline, sest see jälgib nii plaadi kui ka küttekeha temperatuuri, reguleerib seda koheselt ja säilitab temperatuur +/- 1 kraadi täpsusega.

Lisaks on kallima määrderaua tunnuseks paksem metallplaat (tavaliselt üle 15 mm).

Paksem plaat tähendab seda, et määrderaud hoiab oma ühtlasemat temperatuuri ja temperatuuri kõikumine on minimaalne. See mõjutab otseselt määrde pealekandmisel tulemuse kvaliteeti.

 

Hea teada: võttes arvesse fluoriühendite keeldu sellest hooajast on ülikõrge temperatuuriga raudade nõudlus turul vähenenud. Määrderaud, mis suudab saavutada kuni 160°C temperatuuri on piisav enamike suusasõprade jaoks. Sellega on võimalik edukalt peale kanda laias valikus vahasid erinevates temperatuuritingimustes.

 

Määrderauad edasijõudnutele on kõrgema hinnalipikuga, pakuvad funktsioone nagu digitaalne temperatuuri kontroll, paksem alusplaat ja ühtlasem temperatuuri hoidmine läbi kogu suusa- või lumelauahoolduse protsessi.

 

TOKO T18 Digitaalne Määrderaud Ski-Go Digitaalne Määrderaud SWIX T72 Digitaalne Määrderaud Holmenkol Digitaalne Määrderaud
€233.00

€194.00

€244.00
€438.00

 

Tutvu Skiwax Europe kogu määrderaudade valikuga siin.

 

Vaata ka meie videot:

 

Kokkuvõtlikult:

 

Määrderaua valimisel leia endale meeldiv bränd, võta arvesse seda, kui tihti hakkad rauda kasutama, millised on sinu tänased oskused ja eelarve.

Meie soovitame algajatel valida pigem lihtsama ja taskukohasema hinnaga analoograua, samas kui professionaalid peaksid kindlasti investeerima digitaalsetesse raudadesse, et tagada töö täpsus ja järjepidevus igal suusapaaril.

 

Pole ikka veel päris kindel? Võta meiega ühendust:

 

Thomas Kuus
[email protected]
+372 555 93 842

Skiwax Europe
Esinduspood aadressil Purje 8, Tallinn.
Kõik vajalik suusatamiseks!
www.skiwax.ee

 

Jälgi meid Instagrammis.
Jälgi meid ka Facebookis.
Jälgi meid ka YouTubes.

Seotud tooted