Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Skiwax Europe soovitab: Kuidas valida lastele suuski? [2024]

Skiwax Europe soovitab: Kuidas valida lastele suuski? [2024]

Skiwax Europe e-poest ja meie esinduskauplusest leiab suurepärase valiku laste ja noorte suusakomplekte.

 

Poes aitavad teil valiku teha oma ala spetsialistid. Kui soovite tellimust vormistada e-poes, siis tasuks tähele panna järgmist:


Suuskade pikkus. Et lastel oleks mugav suustamisega alustada, valige suusad, mis on võrdsed lapse pikkusega, maksimaalselt 5 cm pikemad. Liiga pikad suusad on esimeste suusasammude tegemisel takistuseks ja lapse emotsioon suusatamisest võib sellega rikutud saada. Suurematel lastel või neil, kellel suusasamm selge, võib valida suusad ka 10-15 cm suusatajast pikemad.

Vaata suusakomplekte  SIIT.

Suusasidemeid on kaht erinevat tüüpi: universaalside ja Rottefella suusaside. Universaalside on mõledud kasutamiseks tavalise talvesaapaga ehk spetsiaalseid suusasaapaid tarvis ei ole. See lahendus sobib kõige pisematele suusasõpradele esimeseks suusapaariks. Valikus on suusad pikkusega 100-120 cm.
Rottefella suusaside eeldab suusasaapa olemasolu. Spetsiaalne side ja saabas tagavad mugavuse ja stabiilsuse. See on kindlasti parim valik, kui soovite, et laps suusatamist maksimaalselt naudiks.

Vaata suusasidemeid SIIT.

Mis on kalasaba muster? See on suusapõhja keskosas olev sakiline muster, mis on abiks algajale suusatajale. Jäisel rajal suurt kasu pole, kuid värkse ja lahtise lumega "pakib" lumi mustrisse, mille tulemusena saab suusataja lihtsamini tõusudest üles ilma, et suusad tagasi libiseks. Soovitame esimeseks suusakomplektiks valida kalasaba mustriga suusad.

Vaata kalasabamustriga suuski SIIT.

– Laste suusasaabas võiks olla sooja voodriga, pehme tallaga, kerge ning võimalikult väheste kinnituste ja lukkudega, et oleks lihtne kasutada. Kõige pisematele sobib ideaalselt ilma nöörideta, krõpsudega saabas (Spine Relax S115). Kui suusataja saab saapapaelte sidumisega ise hakkama, võib vaadata Comfort, Smart, Loss mudeleid.

Vaata suusasaapaid SIIT.

Suusakepi pikkus võiks universaalse suusakomplekti puhul olla suusatajale maksimaalselt õlani. Väikestele lastele ja algajatele isegi lühem. Esialgu on kepid lastele toeks, et suuskadel püsti püsida. Lühema kepiga on mugavam toimetada. Suurematele lastele või edasijõudnud suusatajale suusakeppe valides korrutage suusataja pikkus 0,85ga (klassikakepid) või 0,9ga (vabatehinka kepid).

Vaata suusakeppe SIIT.

Lihtsamad komplektisuuskade põhjad on reeglina mitte-määritavad. See tähendab, et neid ei ole vaja kuuma vahaga töödelda. Komplektisuuskade hoolduseks sobivad ideaalselt vedelad kiirmäärded, mida on väga lihtne kodustes tingimustes või raja ääres suuskadele kanda, vajamata selleks lisa tööriistu.

Vaata kiirmäärdeid SIIT.

 

 

Kui Sul on küsimusi seoses suusakomplekti valimisega oma lapsele, siis võta meiega julgelt ühendust:

 

E-post: [email protected]
Esinduspood: +372 600 3137
Mobiil: +372 5559 3842

Jälgi meid Instagramis.
Jälgi meid Facebookis.

Skiwax Europe
www.skiwax.eu 
Purje 8, Tallinn, Estonia

Seotud tooted