Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Rullsuuskade ABC: kuidas hoida ja hooldada oma rullsuuski?

Rullsuuskade ABC: kuidas hoida ja hooldada oma rullsuuski?

Rullsuustamine on asendamatu treeningvorm suusasportlasele ning sportlike eluviise harrastavale inimesele suvisel perioodil.

Viimaste aastate trendid näitavad, et eestlastele meeldib aina enam rullsuusatada. Inimesed on muutumas rullsuusateadlikumaks ning soetavad endale aina rohkem rullsuusavarustust. Selleks aga, et rullsuusavarustus korras hoida, peab seda ka korrapäraselt hooldama ja hoiustama.

Selles artiklis räägime kiirelt ja konstruktiivselt sellest, kuidas oma rullsuuski hooldada ja hoida.


Rullsuuskade hooldamine

Selleks, et pikendada rullsuuskade eluiga tasub neid hooldada minimaalselt 2x aastas. Enne hooaja algust ja pärast hooaja lõppu. Parimaks indikatsiooniks hoolduse vajadusest on see, et kuulete oma rullsuusa laagrites kriginat, rullsuusad on visuaalselt mustad või tunnetate, et rattad ei veere enam nii hästi.

Kõige olulisem, mis meelde jätta on see, et hoiusta aastaringi oma rullsuuski kuivas ja soojas kohas. Lisaks tasub rullsuusad hoida eemal otsesest päikesevalgusest.

Päike mõjub halvasti eelkõige ratastele. Jättes rullsuusad pikemaks ajaks otsese päikese kätte vähendab see rattamaterjali eluiga. Rattad muutuvad hapraks, väheneb haarduvus ning suureneb võimalus, et veerepind võib tulla südamiku küljest lahti.

 

Enne sõitma hakkamist tasub vaadata:

- Kas kõik rattapoldid on ilusti kinni keeratud?
- Kas rattad veerevad takistuseta?
- Kas rullsuusad on visuaalselt terved ja puhtad?

 

Rullsuusatamine märgades tingimustes

Pärast rullsuusatamist märgades tingimustes on oluline rullsuusad puhastada mustusest ja jätta seisma sooja kohta. Kui jätta spordivahendid jahedamasse kohta, kus nad ära ei kuiva, siis võib juhtuda see, et niiskus jääb metallosade vahele ning pikema aja jooksul võivad laagrid kinni roostetada.

Kuivades tingimustes sõitmise järel rullsuuskadega väga palju teha vaja ei ole. Pühkige tolm ja mustus lapiga maha ning hoiustage spordivahendid turvaliselt.


Laagrid

Laagrite kulumisest annab kõige paremini aimu see, kui ratasse on tekkinud lõtk, laagrid kõrisevad või ei pöörle enam sujuvalt. Sellisel juhul on vaja laagrid välja vahetada. Laagrite eluiga on orienteeruvalt 2000 km.

Lisaks soovitame laagritele piserdada vedelat määrdeainet (ka WD-40). Selle eesmärgiks ei ole niivõrd laagrite õlitamine, vaid liigniiskuse ja mustuse eemaletõrjumine rattadetailidest. Kui kasutad määrdeainet, pühi kindlasti üleliigne maha, sest see hakkab mustust koguma. Veendu, et rataste veerepinnad on puhtad ja kuivad, muidu on need väga libedad.

1 ratas = 2 laagrit / rullsuusapaar = 8 laagrit


Rullsuuskade pesemine

Rullsuuskade pesemisel soovitame teha käsipesu. Käsipesu korral on väiksem võimalus, et vesi satub laagrite vahele. Kui kasutate survepesurit, siis hoidke veejuga laagritest eemal.

Tule küsi nõu ekspertidelt!

Kui Sinu rullsuusad vajavad hooldust, siis too need Skiwax Europe spetsialistide juurde. Teostame rullsuuskade raami/rataste puhastuse, vajadusel vahetame välja laagrid või peseme ja õlitame olemasolevad, määrime vajadusel tagasiveeremistõkestiga nõellaagrid ning kontrollime õhukummidega rataste rehvirõhu.

Kui vajate abi rullsuuskade valimisel, siis tule läbi Skiwax Europe esinduspoest aadressil Purje 8, Tallinn.

Meie eksperdid annavad teile nõu ning aitavad välja valida teie profiilile sobivad rullsuusad!

Skiwax Europe – kõik vajalik rullsuusatamiseks!

www.skiwax.ee

Related Posts
  1. Mis on kiirmääre ja kuidas seda kasutada? Mis on kiirmääre ja kuidas seda kasutada?
  2. Skiwax Europe määrdesoovitused:  35. Viru Maraton Skiwax Europe määrdesoovitused: 35. Viru Maraton
  3. 35. Viru Maratoni kokkuvõte 35. Viru Maratoni kokkuvõte
  4. Skiwax Europe määrdeprognoos: 22. Tamsalu - Neeruti Maraton Skiwax Europe määrdeprognoos: 22. Tamsalu - Neeruti Maraton
Seotud tooted