Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Ametlik: Fluori sisaldavate suusamäärete keeld jõustub alates 2023/2024 talvehooajast

Ametlik: Fluori sisaldavate suusamäärete keeld jõustub alates 2023/2024 talvehooajast

Rahvusvaheline Suusaliit teatas eelmisel nädalal, 22. märtsil, et alates 2023/2024 talvehooajast rakendub täielik fluori sisaldavate suusamäärete kasutamise keeld FIS ja IBU suusasarjades.

Fluori sisaldavate määrete kasutamisega seotud terviseriskid ja negatiivsed keskkonnamõjud on sundinud FIS-il keeldu rakendama. FIS on välja töötanud koostöös Brukeriga täpse testimismeetodi, tehes tihedat koostööd Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liiduga (IBU).

Terve talvehooaja vältel on FIS arendanud testimisseadet ja koolitanud ametnikke usaldusväärsete testimiste läbiviimiseks, et tagada fluorivabad võistlused usaldusväärsete tulemustega. FIS kontrollib tipptasemel võistlustel, et võistlejate suusad oleksid fluorivabad, nt FIS-i maailmameistrivõistlustel, FIS-i maailmakarikavõistlustel ja teistel suurüritustel. Madalama taseme sündmustel viiakse testimist läbi juhuslikult.

"Meil on hea meel, et saame nüüd täielikult rakendada fluori keelustamist meie suurvõistlustel," ütles FIS-i asepresident Roman Kumpost. "See on oluline samm võistluste aususe tagamisel ja fluori kahjulike tervise- ja keskkonnamõjude minimeerimisel."

FIS jätkab kogu suve jooksul tihedat koostööd, et kõik osapooled oleksid täielikult valmis, kui keeld 2023/2024 talvehooaja alguses täielikult jõustub.

 

Fluorivabu suusamäärdeid leiad Skiwax Europe esinduspoest ja e-poest: https://skiwax.ee/suusamaarded/ 

Skiwax Europe – kõik vajalik suusatamiseks!

 

Allikas: www.fis-ski.com

Related Posts
  1. UUENDUS: Rahvusvaheline Suusaföderatsioon teatas, et tuleval hooajal veel fluorikeeldu ei tule! UUENDUS: Rahvusvaheline Suusaföderatsioon teatas, et tuleval hooajal veel fluorikeeldu ei tule!
  2. Skiwax Europe: IBU ja FIS rakendavad eelseisval 2022/23 suusahooajal täieliku fluorikeelu! Skiwax Europe: IBU ja FIS rakendavad eelseisval 2022/23 suusahooajal täieliku fluorikeelu!
  3. Skiwax Europe: FIS lükkas taaskord fluori sisaldavate toodete keeldu edasi Skiwax Europe: FIS lükkas taaskord fluori sisaldavate toodete keeldu edasi
  4. Testisime fluorimasinaga erinevas seisukorras suuskade puhtust. Tulemused on siin! Testisime fluorimasinaga erinevas seisukorras suuskade puhtust. Tulemused on siin!