Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

UUENDUS: Rahvusvaheline Suusaföderatsioon teatas, et tuleval hooajal veel fluorikeeldu ei tule!

UUENDUS: Rahvusvaheline Suusaföderatsioon teatas, et tuleval hooajal veel fluorikeeldu ei tule!

Eile 2. juunil teatas FIS (Rahvusvaheline Suusaföderatsioon), et ka tuleval hooajal veel fluorikeeldu ei tule!


Küll aga anti teada seda, et seatakse piirangud määretes sisalduvatele fluoriühenditele.

 

 

 

 

 

 

 

Alates 2020. aastast on Euroopa Liidus keelatud toota C8 fluoriühendit ehk perfluorooktaanhapet (PFOA) sisaldavaid tooteid ja kaupasid üldisemalt.
Eelnimetud piirang ei ole eraldi kehtestatud ainult suusamääretele, vaid kehtib ka teistes tootmisharudes (näiteks riided, keemiatööstus jne). Euroopa Liit liigub jõuliselt roheliselt mõtleva ühiskonna suunal ja tulenevalt sellest on C8 fluoriühendit sisaldavad tooted ka ära keelatud, et vähendada negatiivset mõju meid ümbritsevale keskkonnale.


Kuidas edasi?

Edaspidi on lubatud toota “uue” või “loodussõbralikuma” ühendiga tooteid ehk C6 fluoriühendiga kaupasid. Lisaks on reegliks see, et toote või kauba kontsentratsioon peab olema alla 25 PPB (parts per billion). PPB ehk miljardikosa on ühik, mis väljendab arvulist suhet üks miljardik tervikust.

Enamus enne eelmist hooaega toodetud võistlusmäärded (pulbrid, geelid ja klotsid) on suurema sisaldusega kui 25 PPB ehk neid kaupasid ei vôi enam toota alates 04.07.2020.
Alates uuest suusahooajast on võistlusmäärded ka ametlikel FIS võistlustel keelatud. Suure küsimärgi all on FISi kontrollmehhanism. Hetkeolukord annab aimu sellest, et kontroll ei ole usaldusväärne ja tundub, et C8 kasutamisel karistusi tiimidele ei rakendata.

Plaani järgi keelab FIS mistahes fluoriühendite kasutamise alles peale olümpiahooaega.

Madalama fluorisisaldusega vanemad tooted (HF, LF parafiinid ja pidamismäärded) 25 PPB normaalpiiri ei ületa, mis tähendab seda, et nende toodete kasutamine ning tootmine keelatud ei ole. Lisaks on juba poelettidel arvestatavas koguses C6 molekuliga fluoripulbreid, geele ning klotse. Parimaks näiteks on meie üks populaarseimaid brände Gallium. Jaapanis toodetud suusamäärded on algusest peale tootnud C6 fluoriühendi tasandil suusamäärdeid ning nende tootekataloogides suuri muutusi oodata ei ole.

Hetkel on Skiwax Europe e-poes kõik suusamäärded ja tööriistad -25%
Vaata tooteid siit.

Ootame teid külla meie esinduspoodi aadressil Purje 8, Tallinn.

Skiwax Europe
Kõik vajalik suusatamiseks!
www.skiwax.ee

Related Posts
  1. Mis on kiirmääre ja kuidas seda kasutada? Mis on kiirmääre ja kuidas seda kasutada?
  2. Skiwax Europe määrdesoovitused:  35. Viru Maraton Skiwax Europe määrdesoovitused: 35. Viru Maraton
  3. 35. Viru Maratoni kokkuvõte 35. Viru Maratoni kokkuvõte
  4. Skiwax Europe määrdeprognoos: 22. Tamsalu - Neeruti Maraton Skiwax Europe määrdeprognoos: 22. Tamsalu - Neeruti Maraton