Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Hooaja esimene määrdesoovitus: Suusahullude 8. Öömaraton [Lisaks ka sooduskood].

Hooaja esimene määrdesoovitus: Suusahullude 8. Öömaraton [Lisaks ka sooduskood].

Skiwax Europe toob teieni hooaja esimese määrdesoovituse:


Skiwax Europe meeskonnal on meeldiv ootusärevus sees, sest ukse ees on järjekordne suusamaratonide hooaeg. Enne veel kui sõidame Mõedakule Viru Maratonile saame aga suusasõpru rõõmustada Tehvandil.

Nimelt tuleval nädalavahetusel annavad hooajale hoo sisse Suusahullud, kelle eestvedamisel toimub Tehvandil juba 8. korda Suusahullude Öömaraton.

Registreerimine ja rohkem infot Suusahullude öömaratoni kohta leiad siit.

Ilmaprognoos:


Ilmateade näitab, et neljapäeval ja reedel langeb õhutemperatuur miinustesse ning oodata on väga korralikku kogust värsket lund.

Võistluspäevaks sünoptikud lumelisa ei ennusta ning kõikide eelduste kohaselt peaks temperatuur püsima stabiilselt -2...-4 kraadi juures.

Meie esimene soovitus on, et otsige välja oma klassikasuusad!

Lisaks kontrollige või laske spetsialistidel kontrollida oma suuskade pidamisalade pikuseid vastavalt teie kehakaalule ja suusa paindele.

 

1. Etapp - suuskade ettevalmistamine

1. Alusta suuskade puhastamisega ning eemalda vana pidamismääre spetsiaalse määrde-eemaldajaga. Oluline on pidada meeles, et puhastada tuleb ka suuskade küljed, pealsed ja sidemed!

2. Järgmiseks puhasta hoolikalt libisemisala fluor-cleaneriga.

Kuidas puhastada libisemisala?

2.1 Kanna fluor-cleaner suusale

2.2 Harja suuska metallharjaga

2.3 Pühi lahtine mustus ära paberiga

2.4 Lase suusal 15 minutit kuivada ning poleeri seda siis nailonharjaga

 

2. Etapp, libisemine

1. Kui kasutad eelmainitud fluor-cleanerit, siis kruntparafiini panema ei pea.

2. Juhul kui sa cleanerit ei kasuta, alusta kruntmäärdest, selleks sobib väga hästi Start BWLF sinine parafiin, mis on välja töötatud kruntmäärdeks kuid sobib ka väga hästi igapäevaseks kasutamiseks universaalse treeningparafiinina.

3. HF parafiiniks sobib ideaalselt Vauhti HF Mid -1/-5°C kõrgfluoriparafiin. See on loodud spetsiaalselt mõeldes uuele ja värskele lumele.

4. Viimaseks kihiks ehk fluoripulbriks soovitame 3 varianti, mis on kõik prognoositud ilmaoludesse väga head valikud:

Solda HP04
Vauhti FC Speed MID
Rex "77" Racing Service powder 

3. Etapp, pidamine

 

1. Alustuseks karesta korralikult pidamisala. Seda saad efektiivselt teha 120 tugevusega liivapaberiga (lihvpaber). Siinkohal on taaskorda hea välja tuua Swixi spetsiaalset ja mugavat tööriista T11 Kork koos lihvpaberiga.

2. Kanna suusa pidamisalale kruntmäärde kiht. Kruntmäärde peale kandmisel tuleks seda kuumutada fööni või määrderauaga, siluda see ühtlaseks ning lasta sel siis täielikult maha jahtuda.

3. Vahekihtidena tuleb nüüd suusale kanda 2 kihti pidamismääret. Selleks soovitame ühte ja ainsat, legendaarset Swixi V40 pidamismääret. Vahekihtide eesmärgiks on kasvatada pidamismäärde kihi paksust ning tänu neile kestab pidamismääre suusa all kauem.

4. Viimaseks kanna suusa pidamisalale 1-2 õhukest kihti Rex 30G Racing Service pidamismääret. Tegemist on omadustelt üsna pehme ja nätske pidamismäärdega, kuid sellel on väga head libisemisomadused. 

See on mõeldud spetsiaalselt värskele ja naturaalsele lumele ja kuna on oht, et klassika rada võib minna läikima (libedaks), siis tänu 30G pehmusele säilib pidamine ka veidi libedamal rajal.

Lisaks tasub mainida, et Rex 30G Racing Service pidamismäärde suurepärane omadus on see, et määre ei lase värskel lumel hakata suusa alla kinni pakkima.

5. Kui soovid aga kasutada veel "libedamat" pidamismääret, siis võid viimase õhukese kihina lisada Swixi VP45 pidamismääret või Rex N21G pidamismääret. Need kaks suusamääret teevad pidamise suusasõidu algfaasis kindlasti veidi lahtisemaks, kuid seetõttu kaotad kergelt ka suusa pidamisomadustes.


4. Etapp, Struktuur

 

1. Käsistruktuuriga saab anda viimase lihvi suusa libisemisaladele.

2. Oluline: struktuuri ei tohiks kindlasti testimata suuskade alla panna, sest vale muster võib kogu eelnevalt tehtud töö (suusahoolduse) ära rikkuda.

3. Kui sul on juhuslikult olemas ka teine paar suuski ehk testsuusad, siis saad nendega enne starti võrrelda mustrita ehk paljast suuska vs sinu välja valitud struktuuriga (mustriga) suuska. Kui tunnetad, et struktuur teeb libisemise paremaks, siis jõuad veel enne starti käsimustri suusale peale tõmmata.


Meie praegu valikus olevatest käsistruktuuridest soovitaksime seda kombot: Z1N-36 struktuur kanda täispikkuses suusale + S-100 kasutada ainult suusa tagumisele osale ehk pidamismäärdest kuni suusa kanda välja. Üks standard rullidega kohvri näidis on leitav siit.

Käsistruktuuridest loe pikemalt siit.

Suusahooldus Skiwax Europes

 

Skiwax Europe meeskond Otepääle kohale ei sõida, kuid piiratud arvu suusapaare jõuame ära hooldada meie esinduspoes.

Kui soovid, et Skiwaxi määrdemehed Sinu suuskade eest hoolt kannaks, too need enne neljapäeva õhtut meie esinduspoodi! Suusamäärete valikul tugineme ilmaprognoosile.

Asume aadressil Purje 8, Tallinn.

Too oma suusad meie juurde hiljemalt neljapäeva õhtuks, et jõuaksime need reedeks ära hooldada. Asume aadressil Purje 8, Tallinn.

 

Sooduskood -20%

 

Spetsiaalselt Suusahullude 8. Öömaratoniks kehtib sooduskood ''Öömaraton22'', millega on kõik suusamäärded ja tööriistad meie e-poes kuni maratoni stardini 20% soodsamad.

Vaata meie e-poodi: www.skiwax.ee


Küsimuste korral võtke meiega ühendust:
[email protected]
+372 55 59 3842

või tulge kohale meie esinduspoodi Purje 8, Tallinn.

Registreerimine ja rohkem infot Suusahullude öömaratoni kohta leiad siit.

Skiwax Europe
Kõik vajalik suusatamiseks!
www.skiwax.ee

Foto allikas: Suusahullude Facebook / Suusahullud.ee

Related Posts
  1. Mis on kiirmääre ja kuidas seda kasutada? Mis on kiirmääre ja kuidas seda kasutada?
  2. Skiwax Europe määrdesoovitused:  35. Viru Maraton Skiwax Europe määrdesoovitused: 35. Viru Maraton
  3. 35. Viru Maratoni kokkuvõte 35. Viru Maratoni kokkuvõte
  4. Skiwax Europe määrdeprognoos: 22. Tamsalu - Neeruti Maraton Skiwax Europe määrdeprognoos: 22. Tamsalu - Neeruti Maraton
Seotud tooted