Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Ski Trab: Üle 75 aasta kogemusi ehk ajalugu, ski-touring ja murdmaasuusatamine

Ski Trab: Üle 75 aasta kogemusi ehk ajalugu, ski-touring ja murdmaasuusatamine

Ski Trab – tooted, mis põhinevad kogemustel ja teadmistel, mida on omandatud rohkem kui 75 aastat.

 

Ski Trab-i legendaarne lugu saab alguse Itaalia väikelinnas Bormios, kus 1940. aastal meisterdab Giacomo Trabucchi koos oma vennaga keldris endale esimesed puidust suusad.

Pärast mõne aasta möödumist ehk 1946. aastal asutab Giacomo SKITRAB-i ning poelettidele jõuavad esimesed SKITRAB suusad – Stelviod. Lisaks suuskadele hakatakse valmistama ka kelkusid.

1950. aasta alguses valmivad esimesed metalläärtega suusad, mille nimeks saab Okey. 60ndatel transformeerub terve tööstus, sest suuskade tootmiseks hakatakse kasutama klaaskiudu ja plastikut.

1970ndatel valmivad esimesed ski touring suusad, mis luuakse spetsiaalselt giidide jaoks alpides liikumiseks. Järgmisel kümnendil muutuvad ski touring suusad lühemaks ja laiemaks.


1990ndad mööduvad eesmärgiga muuta suuski kergemaks ning ''kärjetehnoloogial'' loodud suusad jõuavad turule. 2000ndatel tutvustatakse aramiidkiudu suusatehnoloogias, mis sarnaneb oma omadustelt puidule, kuid on vastupidavam ja stabiilsem.

2005. aastal tuuakse välja revolutsiooniline topelt ninaga ja lõigatud tagumise otsaga suusad ning Ski Trabist saab populaarseim ja võidukaim suusabränd ski-touringus.

Vaata videot materjalide arengu kohta siit.

Ski Trabi tehas on küll ajaloolises Bormio linnas asukohta vahetanud, kuid kindlalt ühele linnale truuks jäänud. Bormios toimub SkiTrabi tootmine alates paberil visandist kuni toote testimiseni mägedes.

 

Ski-touring


 

Ski Trabi algusaegadest alates on ettevõtte põhifookuseks olnud mäesuusatamine, täpsemalt ski-touring.

Ski Trab on üks tuntuimatest brändidest ski-touringu spordialal, kus mäesuuskadega matkatakse esmalt mäe otsa, vallutatakse mäe tipp ja siis uuesti alla mäe jalamile laskutakse.

Ski-touring on spordiala, mida Kesk-Euroopas väga palju harrastatakse. Kõikidest ski-touringu tiitlivõistluse hooaegadest on Ski Trabil ette näidata medaleid.

 

Murdmaasuusatamine


Ski Trabi murdmaasuuskade populaarsus on tõusutrendis ning Skiwaxis on meil selle üle heameel. Kõige enam müüakse murdmaasuuski Itaalias ja Norras.

Näiteks paljud tänaseks Itaalia koondisesse pääsenud murdmaasuusatajad on kuni MK-karussellini just Ski Trabi suuskadel sõitnud, kuni sportlased on hiljem suuremate ja rikkamate tehaste poolt üle ostetud.

 

Skiwax Europe on Ski Trabi ametlik edasimüüja juba 2015. aastast


Skiwax Europe poelettidelt leiab Ski Trabi kvaliteetset suusavarustust juba 6. hooaega järjest. Müüginumbrite kasv on märgatavalt tõstnud brändi usaldusväärsust Eesti murdmaasuusatajate seas. Heameel on tõdeda, et juba sajad Skiwaxi suusasõbrad endale on leidnud endale sobiliku suusapaari just Ski Trabi märgi alt.

Ski Trabi skin klassikasuusad

Ski-touringus on kasutatud ''skin'' karvadega suuski juba mitukümmend aastat. Sellest tulenevalt on Ski Trab ''skin'' suuskade valdkonnas eriti tugev.

 

Meie valikust leiab Ski Trabi murdmaasuuskadest 2 mudelit: Gara Aero ja Team Comp



Gara Aero on Ski Trabi tipp-mudel, mis on mõeldud eelkõige võistlemiseks. Gara Aerod on disainitud selleks, et saavutada maksimaalne efektiivsus võimalikult kerge suusa juures. Eelmainitud suusad on loodud 14-kihilisest konstruktsioonist, mis ümbritsevad aramiidist südamikku. Tutvu Skiwax Europe Gara Aerode valikuga siin.

Team Comp on Ski Trabi teine mudel, mida võib leida Skiwax Europe e-poest.

Team Compil on täpselt sama põhjamaterjal, mida kasutatakse tipp-mudelil Gara-Aero, kuid suusa sees on kasutatud veidi rohkem puitu. Tulenevalt sellest on Team Comp veidi raskem.

Team Compi tugevuseks on kindlasti see, et suusapõhjale on kivilihvi pingil lihvitud universaalne muster, mis sobib suurepäraselt Eesti kliima erinevatesse tingimustesse.

Ski Trab Team Comp Skate on suurepärane vabatehnikasuusk algajatele ja keskmisel tasemel suusasõpradele.

Tegemist on kergete ja hõlpsasti juhitavate suuskadega, mis vastavad kõigile vajadustele, mida üks algaja suusataja võib vajada.

Suusad tagavad ülima stabiilsuse ja suurepärase kantide haardumise tänu spetsiaalsele SCARABEO TECH struktuurile. Lisaks sobib Ski Trab Team Comp Skate kõigile neile, kes soovivad õppida murdmaasuusatamise tehnikat.

Üks põhjus, miks Team Comp vabatehnikasuusad on väga sobilikud algajatele on see, et tegemist on eksimuste korral andestava suusaga ja need võimaldavad enesekindlalt suusatada kartmata kaotada kontrolli.

Lisaks on need allamäge väga hästi juhitavad ja võimaldavad ka mitte parima suusatehnikaga harrastajal esimestel treeningutel suusatamist parimal viisil kogeda.


Skiwax Europest saab osta Ski Trabi kvaliteetseid suuskasid nii e-poest kui esinduspoest aadressil Purje 8, Tallinn.


Ostes e-poest saate siin tabelis valida välja endale sobivad suusad.

Valige välja endale sobiv mudel, eelistatud suusastiil, suusapikkus, kaaluvastavus ning muu vajalik.

Lisainfo ja broneerimine: [email protected], telefonilt +372 55593842

või tulge kohale meie esinduspoodi Purje 8, Tallinn.

Skiwax Europe
Kõik vajalik suusatamiseks!
www.skiwax.ee

Related Posts
  1. Mis on kiirmääre ja kuidas seda kasutada? Mis on kiirmääre ja kuidas seda kasutada?
  2. Skiwax Europe määrdesoovitused:  35. Viru Maraton Skiwax Europe määrdesoovitused: 35. Viru Maraton
  3. 35. Viru Maratoni kokkuvõte 35. Viru Maratoni kokkuvõte
  4. Skiwax Europe määrdeprognoos: 22. Tamsalu - Neeruti Maraton Skiwax Europe määrdeprognoos: 22. Tamsalu - Neeruti Maraton